تبلیغات

موضوعات

درباره ما

    سلام دوستان خیلی از شما ممنونم که از این وب بازدید می کنید دوستان من هر روز نمی تونم این وب را بروز کنم من از شما دوستان که وقت اضافه دارید خواهش می کنم در این وب نویسنده شوید و این وب را بروز کنید تا بازدید و رتبه این وب از بین نرود اگر کسی خواست نویسنده شود لطفا در بخش نظرات ایمیل خود رابنویسد ایدی تلگرام مدیر سایت telegram.me/mehrdad_jah مدیر سایت:مهرداد جهانگیری

امکانات جانبی

    دریافت کد آمارگیر سایت

ورود کاربران

عضويت سريع

    نام کاربری :
    رمز عبور :
    تکرار رمز :
    موبایل :
    ایمیل :
    نام اصلی :
    کد امنیتی :
     
    کد امنیتی
     
    بارگزاری مجدد

آمار

    آمار مطالب آمار مطالب
    کل مطالب کل مطالب : 1220
    کل نظرات کل نظرات : 42
    آمار کاربران آمار کاربران
    افراد آنلاین افراد آنلاین : 2
    تعداد اعضا تعداد اعضا : 2674

    آمار بازدیدآمار بازدید
    بازدید امروز بازدید امروز : 318
    بازدید دیروز بازدید دیروز : 433
    ورودی امروز گوگل ورودی امروز گوگل : 0
    ورودی گوگل دیروز ورودی گوگل دیروز : 3
    آي پي امروز آي پي امروز : 67
    آي پي ديروز آي پي ديروز : 104
    بازدید هفته بازدید هفته : 2,096
    بازدید ماه بازدید ماه : 7,757
    بازدید سال بازدید سال : 57,652
    بازدید کلی بازدید کلی : 1,304,456

    اطلاعات شما اطلاعات شما
    آی پی آی پی : 18.216.131.214
    مرورگر مرورگر : Safari 5.1
    سیستم عامل سیستم عامل :
    تاریخ امروز امروز : شنبه 29 اردیبهشت 1403

دریافت بیت کوین رایگان (کسب درآمد از تلگرام)

قیمت بیت کوین در چند سال اخیر رشد زیادی داشته و هم اکنون قیمت هر بیت کوین نزدیک 6800 دلار است !!!!!!

شما میتونید با چند کلیک ساده در تلگرام ماهانه بین 20 میلیون تا 60 میلیون تومان درآمد داشته باشید فقط با روزی چند کلیک ساده .


برای ورود اینجا را کلیک کنید و سپس start را بزنید


آخرين ارسال هاي تالار گفتمان

فعالیت صفحه 134

۱-تهيه برنامه غذايي هفتگي

-    با توجه به جدول انرژي مورد نياز افراد انرژي مورد نياز خود را تعيين كنيد؟ جواب=پسر -13 سال-با اين اطلاعات ميتوان گفت كه انرژي مورد نياز شخصي با اين اطلاعات 3100كيلو كالري ميباشد.

-       با استفاده از جدول راهنماي انتخاب مواد غذايي روزانه نياز هاي غذايي مناسب با ويژگي ها و علاقه خود يك برنامه غذايي روزانه و يك برنامه هفتگي بنويسيد؟مثلا من به غذاهاي كم چرب و قند زياد، علاقه ندارم پس بايد در برنامه ي هفتگي خود اينگونه غذاهارا كمتر بنويسم يا اينكه با توجه به هرم بايد مصرف نان وغلات خودرا بيشتر كنم.

-       چنانچه ميتوانيد با توجه به شرايط خاص ساير افراد خانواده يك برنامه غذايي هفتگي براي خانواده تهيه كنيد؟براي اين كار ما بايد علاقه و نياز افراد ديگر خانواده را نيز در نظر بگيريم و از انها ميانگيني تهيه كرده وپس از مقايسه باهرم آنرا براي اجرا بنويسيم.


تاریخ ارسال پست: دوشنبه 01 اردیبهشت 1393 ساعت: 10:44

پاسخ به:بحث های گروهی ، فکر کنید ها ، خودآزمایی ها - حرفه و فن سال سوم راهنمایی

فکر کنید صفحه 2

از طریق مطالعه، شرکت در بحث ها و فعالیت های گروهی، شناسایی مسائل و مشکلات تحصیلی ، شخصی، اجتماعی و خانوادگی و تلاش برای حل آنها و ...

 

بحث گروهی صفحه 6

انسان با کسب تجربه و تفکر خلاق خود و کسب علم، کشف مواد جدید و ارائه ایده های نو پس از بحث و مشورت با افراد باتجربه موفق شده روز به روز در روش ساخت مسکن تغییراتی ایجاد کند.

 

بحث گروهی صفحه10

لباس آتش نشان ها باید از مواد نسوز و مقاوم در برابر گرما و آتش تهیه شود، همچنین باید انعطاف پذیر، ضد آب سبک، مقاوم در برابر اشیای برنده و نوک تیز باشدو رنگ آن به گونه ای باشد که در میان شعله های آتش براحتی دیده شود.

 

فکر کنید صفحه12

از آنجا که کودکان عادت دارند اشیا را با دهان خود لمس کنند در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی وایمنی در ساخت اسباب بازی ها (مثلا استفاده از مواد یا رنگ های غیر بهداشتی و یا شکل نامناسب) می تواند باعث ایجاد مسمومیت، حساسیت های پوستی و تنفسی و یا زخمی شدن کودک شود.

 

فکر کنید صفحه13

ممکن است کپسول نشتی داشته باشد و در حین کار خطراتی مثل خفگی، انفجار و آتش سوزی ایجاد کند.

 

بحث گروهی صفحه14

با کسب علم و تجربه و شناخت استعدادهای خود  و پرورش این استعدادها از راه مطالعه، مشاهدهو استفاده از تجربیات دیگران.

 

بحث گروهی صفحه15

برای بررسی کیفیت و بهداشت مواد خام و محصولات تولید شده در کارخانه و نظارت بر بسته بندی  صحیح و کنترل ایمنی محصولات.

 

فکر کنید صفحه 19

کنترل و هدایت وسیله غیر ممکن می شود؛ در اینصورت آن وسیله بسار ناکارآمد و خطرناک است و موجب خسارت های مالی و جانی می شود.

 

فکر کنید صفحه 20

استفاده از وسایل ایمنی مثل کلاه، دستکش، زانوبند، کفش مناسب ؛ همچنین رعایت مقررات راهنمایی و رانندگی، بررسی فنی دوچرخه و پرهیز از حرکات خطرناک و اکروباتیک.

 

خودآزمایی واحد اول

1

گ

2

د

و

3

ز

ی

ن

4

س

ا

ع

ت

5

د

ی

ن

ا

م

6

ت

ر

ک

ب

ن

د

7

ا

ر

ز

ی

ا

ب

ی

8

ق

د

ر

ت

ت

ف

ک

ر

9

ب

ح

ث

گ

ر

و

ه

ی

10

ب

س

ت

ه

ب

ن

د

ی

11

ز

ن

ج

ی

ر

چ

ر

خ

12

س

ی

س

ت

م

ف

ر

ع

ی

13

ف

ر

ض

ی

ه

س

ا

ز

ی

14

ه

ش

د

ا

ر

د

ه

ن

د

ه

15

ا

ص

و

ل

ب

ه

د

ا

ش

ت

ی

16

ح

ض

ر

ت

ا

ب

ر

ا

ه

ی

م

17

ا

س

ک

ل

ت

د

و

چ

ر

خ

ه

18

ت

ج

ر

ب

ه

و

ا

ز

م

ا

ی

ش

19

ا

ط

ل

ا

ع

ا

ت

و

م

د

ا

ر

ک

20

ا

ر

ز

ی

ا

ب

ی

ف

ر

ض

ی

ه

ه

ا

21

س

ی

س

ت

م

ا

ن

ت

ق

ا

ل

ق

د

ر

ت

ا

ن

ت

خ

ا

ب

و

ت

غ

ی

ی

ر

م

و

ا

د

رمز جدول: تفکر ، تعهد ، توکل

 

بحث گروهی صفحه 30

1.      چرخ گوشت عمل خرد کردن گوشت – سشوار: خشک کردن مو – ماشین لباس شویی: شستن و خشک کردن لباس ها – جاروبرقی: تمیز کردن خانه

2.      در چرخ گوشت محور برش را به حرکت در می آورد که باعث خرد کردن گوشت می شود – در سشوار با چرخاندن پره باد تولید می کند – در ماشین لباس شویی با چرخاندن محفظه لباس وآب باعث تمیزی لباس ها می شود و در جاروبرقی با ایجاد عمل مکش گرد و خاک و زباله ها را به درون کیسه جارو می کشد.

3.      اندازه کوچک: ضبط صوت ، ماشین های اسباب بازی – اندازه بزرگ: موتور کولر ، بالابر ساختمانی

 

بحث گروهی صفحه 41

به عنوان دزدگیر در اتومبیل ها، گاوصندوق ها، واحدهای مسکونی، اداری ، تجار ی و ... می توان استفاده کرد.

 

بحث گروهی صفحه45

بیماری خطرناک ایدز(نقص ایمنی اکتسابی) واکسن ندارد و تا کنون درمان قطعی آن کشف نشده است اما با درمان به موقع قابل کنترل است و عمر بیمار بیشتر می شود. ویروس این بیماری سیستم ایمنی را مختل می کند و انسان بر اثر ابتلا به انواع بیماری ها به شدت ضعیف و بیمار شده و می میرد.اهمیت این گونه بیماری ها به دلیل زمان طولانی انتقال آنهاست. شخص مبتلا به ظاهر سالم است اما می تواند بیماری را به دیگران منتقل کند. چند راه پیشگیری: اجتناب از ارتباط نزدیک با افراد مشکوک، استفاده از سوزن و سرنگ یک بار مصرف در تزریقات، استفاده از لوازم کاملا بهداشتی در پزشکی و دندانپزشکی و عدم استفاده مشترک از تیغ، خلال دندان، مسواک و...

 

بقیه در ادامه ی مطلب


تاریخ ارسال پست: دوشنبه 01 اردیبهشت 1393 ساعت: 10:36

سوال و جواب حرفه وفن سال سوم راهنمایی

سؤالات واحد 1 – فناوري و سيستم :
1 – چه سؤالاتي در ذهن انسان باعث شد وسيله اي مانند تلسكوپ و بالن را بسازد؟
 
انسان براي تسخير كرات آسماني ، جست وجو ، تحقيق و كاوش در مورد آن ها و بدست آوردن اطلاعات در رابطه با ستارگان با قدرت تفكر خويش شروع به ساخت وسايلي مانند تلسكوپ و بالن نمود. 
 
 

  2 – چگونه مي توان از مغز خود با ظرفيت بيشتر استفاده كرد؟
 
انسان مي تواند با استفاده از قدرت تفكر خلاق خويش بسياري از مسائل و مشكلات خود را حل كند و اختراعات و اكتشافات زيادي انجام دهد و در زندگي خود به كار گيرد. تفكر خلاق از زمان خلقت انسان همواره با وي بوده است. 
 
 

  3 – چرا بايد براي استفاده از مواد به اصول بهداشتي توجه كرد؟
 
چون بعضي از موادي كه در فناوري استفاده مي شوند براي سلامت انسان خطرناك است. 
 
 

  4 – استاندارد چيست؟
 
اصول و ضوابطي است كه توليد كنندگان محصولات فناوري در هنگام توليد بايد آن ها را رعايت كنند. 
 
 

  5 – چرا در هر كارخانه توليد مواد غذايي يك آزمايشگاه كنترل كيفيت وجود دارد؟
 
براي ارزيابي و كنترل مداوم توليد هر كارخانه و نظارت بر كيفيت ، بهداشت و ... نياز به آزمايشگاه ضروري است. 
 
 

  6 – سيستم هاي پيچيده را تعريف كنيد؟
 
سيستم هاي پيچيده از چند سيستم فرعي تشكيل شده است كه هر سيستم فرعي بخشي از وظيفه سيستم اصلي را انجام مي دهد. 
 
 

  7 – ترمز چگونه باعث بازداشتن دوچرخه از حركت مي شود؟
 
با كشيدن دسته ترمز كه روي فرمان قرار دارد، به وسيله سيم از طريق لقمه ها به ديواره يطوقه فشار وارد مي كند و مانع حركت دوچرخه مي شود. 
 
 

  8 – اگر در وسايل نقليه سيستم هدايت و كنترل وجود نداشته باشد چه اتفاقاتي مي افتد؟
 
نمي توان وسيله را به جهت دلخواه هدايت و يا درموقع لزوم از حركت بازداشت. 
 
  سؤالات واحد 2 – كار با برق
1 – چه تفاوت هايي ميان پنكه و اتوي برقي وجود دارد؟
 
پنكه انرژي الكتريكي را به انرژي مكانيكي تبديل مي كند (به وسيله الكتروموتور). ولي اتوي برقي،‌انرژي الكتريكي را به انرژي حرارتي تبديل مي كند. (به وسيله المنت يا سيم هاي مقاومتي) 
 
 

  2 – يك كليد تبديل داراي چند پيچ است؟
 
كليد تبديل داراي يك پيچ اتصال مشترك و دو پيچ غيرمشترك است. 
 
 

  3 – دو قسمت عمده يك موتور الكتريكي را نام ببريد.
 
الف - قسمت گردان (رتور)
ب – قسمت ساكن شامل قطب ها و بدنه (استاتور) 
 
 

  4 – رتور به چه قسمتي از موتور گفته مي شود و از چه موادي ساخته شده است؟
 
به قسمتي از موتور گفته مي شود كه درون موتور دوران مي كند در رتور ورقه هاي آهني بر روي ميله اي از فولاد سخت سوار شده است. 
 
 

  5 – متر، ليترو گرم واحدهاي اندازه گيري چه كميت هايي هستند؟
 
متر واحد اندازه گيري كميت طول و ليتر واحد اندازه گيري كميت حجم و گرم واحد اندازه گيري كميت وزن است. 
 
 

  6- علامت مقاومت الكتريكي و نام واحد كميت مقاوت چه بوده و مقاومت با چه دستگاهي اندازه گيري مي شود؟
 
علامت مقاومت الكتريكي (R) و نام واحد كميت آن اهم ( ) و دستگاه اندازه گيري آن اهم سنج است. 
 
 

  7 – ترانزيستور داراي چند پايه است و قبل از اختراع آن از چه وسيله اي به جاي آن استفاده مي شد؟
 
ترانزيستور داراي سه پايه است و قبل از اختراع آن از لامپ هاي بزرگ ، گران قيمت و پرمصرف به جاي آن استفاده مي شد. 
 
  سؤالات واحد 3 – بهداشت
1 – چه عواملي موجب بيماري مي شوند؟
 
موجودات بسيار ريزي به نام ميكروب كه از راه هاي مختلف وارد بدن انسان مي شوند و او را بيمار مي كنند. 
 
 

  2 – چگونه مي توانيد در مقابل بيماري ها از خود دفاع كنيد؟
 
بدن انسان داراي سيستم دفاعي است كه در مقابل ميكروب ها مقاومت مي كند. اما گاهي مقاومت بدن كافي نيست و ميكروب ها بر انسان غلبه كرده و او را بيمار مي كنند. 
 
 

  3 – در كشور ما برنامه واكسيناسيون از چه سني شروع مي شود و شامل چه واكسن هايي است؟
 
از بدو تولد 1. سل (ب،ث، ژ) 2. فلج اطفال ، 3. هپاتيت ب ، 4. سه گانه (ديفتري – كزاز – سياه سرفه) 5. سرخك 
 
 

  4 – واكسن چيست؟
 
ميكروب زنده ضعيف شده يا كشته شده يا سم ضعيف شده ميكروب است كه طبق برنامه هاي خاصي به صورت خوراكي، تزريقي يا راه هاي ديگر آن را به بدن انسان وارد مي كنند. كه اين عمل را ايمن سازي يا واكسيناسيون گويند كه در اثر اين عمل انسان بيمار نمي شود، بلكه نيروي دفاعي بدن او عليه آن ميكروب تقويت مي گردد. 
 
 

  5 – معناي رشد و تكامل چيست؟
 
رشد به معناي تغيير يافتن اندازه اعضاي مختلف بدن است و توانايي يادگيري در طول زندگي و به دست آوردن مهارت هاي مختلف را تكامل گويند. 
 
 

  6 – معلوليت ها و بيماري هاي شديد جسمي و رواني كودك در بدو تولد به چه عواملي بستگي دارد؟
 
ممكن است ارثي و يا به وضعيت مادر در دوران بارداري و زايمان مربوط باشد. 
 
 

  7 – مراقبت هاي بعد از تولد كودك را نام ببريد.
 
1) تغذيه كودك 2) بهداشت فردي 3) مراقبت هاي بهداشت درماني 4) بهداشت رواني 5) آموزش و بازي 6) حوادث و ايمني
8 – درجه حرارت طبيعي بدن چقدر است؟
اغلب درجه حرارت بدن بين 3/36 تا 2/37 سانتي گراد است و افزايش آن را تب مي گويند. 
 
 

  9 – چه نوع بيماري ها يي را واگير مي گويند؟
 
به بيماري ها يي كه ميكروب آن ها از بدن افراد بيمار به افراد سالم منتقل مي شود و تعداد زيادي را بيمار مي كند، واگير گويند.
10 – تنفس شخص سالم و تنفس شخص بيمار چه تفاوتي با هم دارند؟
تنفس شخص سالم طبيعي ، آرام و منظم است و تنفس شخص بيمار نامنظم، عميق و كند يا تند است.
 
  سؤالات واحد 4 – كار با چوب :
1 – كاغذ چگونه از چوب ساخته مي شود؟
 
ابتدا تنه درخت را به وسيله دستگاه به قطعات كوچكي به نام چيپس تبديل مي كنند، سپس چوب هاي ورقه شده را به وسيله مواد شيميايي و روش هاي مختلف تجزيه مي كنند و از آن ها الياف هاي سلولزي بدست مي آورند و در انتها از درهم رفتن الياف سلولزي ورقه ي كاغذ ساخته مي شود. 
 
 

  2 – جنس روكش هاي مصنوعي از چيست؟
 
برخلاف روكش هاي طبيعي كه از چوب ساخته مي شوند. اين نوع روكش ها ورقه هاي نازك كاغذي هستند كه آن ها را بر روي انواع فرآورده هاي چوبي مانند تخته چوب پرس مي كنند. 
 
 

  3 – عوامل تخريب كننده چوب را نام ببريد؟
 
قارچ ها، حشرات ، باكتري ها، مواد شيميايي ، مكانيكي ، آتش سوزي ، موجودات چوب خوار دريايي 
 
 

  4 – از پرگار چه استفاده اي مي شود؟
 
براي ترسيم قوس ها و دواير با شعاع هاي مختلف استفاده مي شود. 
 
 

  5 – چرا در ساخت ميز آشپزخانه از روكش هاي مصنوعي استفاده مي شود؟
 
چون در مقابل رطوبت محيط آشپزخانه، شست و شو و حرارت مقاوم است. 
 
 

  6 – چهار مورد از كاربردهاي چوب به عنوان مصالح ساختماني در منازل را نام ببريد؟
 
از چوب براي 1) كابينت آشپزخانه 2) درها و چارچوب ها 3) كف چوبي اطاق ها 4) پوشش سقف ، ديوار و غيره 
 
 

  7 – شخصات چوب هايي كه حشرات به آن حمله كرده اند چيست؟
 
اين گونه چوب ها با تونل ها و دالان هايي كه حشرات در داخل و روي آن ها ايجاد كرده اند مشخص هستند. 
 
 

  8 – چوب هاي پوسيده سنگين هستند يا چوب هاي سالم ؟ چرا؟
 
چون قارچ هايي كه باعث پوسيده شدن چوب ها مي شوند. از مواد تشكيل دهنده چوب يا مواد غذايي موجود در چوب استفاده و تغذيه مي كنند و درنتيجه از وزن چوب كاسته مي شود، به همين علت چوب پوسيده از چوب سالم سبك تر است
 
سؤالات واحد 5 – آشنايي با خودرو
1 – بخش هاي اصلي يك خودروي سواري را نام ببريد؟
 
موتور ، دستگاه انتقال قدرت ، فنربندي و تعليق ، برق، هدايت و فرمان ، چرخ و ترمز، بدنه و شاسي بخش هاي اصلي خودرو است. 
 
 

  2 – عامل حركت خودروها چيست؟
 
خودرو مجموعه ايي از قطعات مختلف است كه در ارتباط با يك ديگر بطور هماهنگي كار مي كنند. نتيجه اين كار، توليد قدرت در موتور است كه سبب حركت اتومبيل مي شود. 
 
 

  3 – كار موتور در يك خودرو چيست؟
 
كار موتور تبديل انرژي شيميايي و حرارتي بنزين به انرژي حرارتي و سپس انرژي مكانيكي است كه با عث حركت خودرو مي شود. 
 
 

  4 – نام ديگر جعبه دنده چيست و چه كاري انجام مي دهد؟
 
گيريبكس، ‌مجموعه اي است كه درآن تعدادي دنده براي ايجاد سرعت يا قدرت هاي مختلف تعبيه شده است. 
 
 

  5 – وظيفه باطريدر خودرو چيست؟
 
تأمين برق خودرو و روشنايي چراغ ها است. براي روشن كردن موتور از باطري استفاده مي شود. 
 
 

  6- هدايت و فرمان اتومبيل چگونه صورت مي گيرد؟
 
هدايت چرخ هاي جلو از طريق فرمان و جعبه دنده فرمان انجام مي شود. فرمان اتومبيل ها ممكن است مكانيكي يا هيدورليكي ساخته شده باشند. 
 
 

  7 – براي بازديد كنترل روغن ترمز چه كاري بايد انجام داد؟
 
مخزن روغن ترمز توسط كارخانه سازنده علامت گذاري شده است. با بازكردن در مخزن مي توان ارتفاع روغن ترمز را كنترل كرد. اگر ارتفاع روغن از خط مورد نظر پايين تر باشد، مي توان مقداري روغن ترمز به آن اضافه كرد. 
 
 

  8 – چرا رادياتور را نبايد از مخلوط آب و ضديخ بطور كامل پر كرد؟
 
براي اين كه آب بتواند به راحتي بين مجاري اطراف موتور و رادياتور گردش نمايد. 
 
 

  تعمير و نگه داري شيرآلات در منزل :
1 – چرا نسبت به تعويض شيرآب، بايد حساسيت نشان داد؟
 
براي جلوگيري از چكه كردن و هدررفتن آب كه نعمتي گران بها و مايه حيات است. 
 
 

  2 – قسمت هاي داخلي شير دنباله كوتاه را نام ببريد؟
 
اجزاي شير دنباله كوتاه عبارتند از:
1) بدنه 2) مغزي .
مغزي از اين قسمت ها تشكيل شده است. الف) حلزوني / ب) مهره و درپوش/ ج) مهره نگهدارنده/ د) دستگيره 
 
 

  3 – چرا جنس شيرهاي آب را از آلياژ برنز انتخاب مي كنند؟
 
چون آلياژ برنز در مقابل زنگ زدگي ، فرسودگي و خوردگي از ساير فلزات دوام بيشتري دارد. 
 
 

  4 – مغزي شير مخلوط از چه قسمت هايي تشكيل شده است؟
 
الف – پيچ يا ميله
ب – مهره اصلي يا بدنه ي مغزي كه پيچ يا ميله درون آن حركت مي كند.
ج- اشپيل يا خار كه ثابت كننده ميله درون مغزي است.
د – واشر تخت لاستيكي
ه – مهره محكم كننده واشر تخت 
 
 

  5 – وظيفه واشر تخت فيبري يا پلاستيكي فنري چيست و چگونه تعويض مي شود؟
 
اين واشر وظيفه آب بندي محل اتصال مغزي به بدنه شير را به عهده دارد. پس همه مراحل تعويض آن مشابه واشرهاي قبل است و سرمغزي همانند واشر تخت عوض مي شود.
 
سؤالات واحد 6 – ساختمان سازي و راه
1- در يك شهر مسؤوليت ساخت و ساز به عهده ي چه كساني است؟
 
؟ نظارت مستقيم توسط شهرداري ها اعمال مي شود. شهرداري ها نظارت بر كيفيت ساختمان سازي و كنترل ضوابط و معيارهاي فني را نيز برعهده دارند. 
 
 

  2 – آيا مي دانيد كه وظيفه كلاف ( شناژ) در ساختمان چيست؟
 
كلاف ها همانند استخوان بندي بدن انسان هستند كه نيروهاي ناشي از زلزله بر پيكره ساختمان را به زمين منتقل مي كنند و از فروريختن ديوارها جلوگيري مي كنند. 
 
 

  3 – در مورد ماكت سازي توضيح دهيد؟
 
ماكت يكي از ابزارهاي كار مهندسان است و نمونه كوچكي از چيزي است كه مي خواهند بسازند و آن را براي توضيح و توجيه در معرض ديد قرار مي دهند. 
 
 

  4 – در راه سازي «خاك برداري» و «خاك ريز» چگونه تعريف شده است؟
 
در راه سازي اگر تپه اي را بردارند در اصطلاح به آن «خاك برداري» و اگر جايي گود باشد و خاك داخل آن بريزند، خاك ريزي گفته مي شود. 
 
 

  5 – انواع پل هايي كه روي رودخانه ها ساخته مي شوند را نام ببريد؟
 
1. پل هايي كه حالت خرپايي دارند. 2 . پل هايي كه شكل قوسي دارند. 
 
 

  6 – براي جلوگيري از پيچ يا شيب تند راه ها بايد چه كارهايي انجام داد؟
 
اگر مانع يا تپه اي در مسير يك جاده يا راه آهن وجود داشته باشد كه موجب تندي زياد آن شود، بايد مسير راه را عوض كرد يا مانع را برداشت. 
 
  سؤالات واحد 7 – خوراك و پوشاك
 
 

  خوراك
1- آيا افراددر سنين مختلف با فعاليت هاي متفاوت به غذاي يكساني نياز دارند؟
 
خير. براي نمونه در سنين كودكي و نوجواني كه سرعت رشد و تكامل بيشتر است بدن احتياج به مواد غذايي بيشتري دارد ولي در سنين پيري با كم شدن فعاليت احتياج به بعضي مواد غذايي كمتري مي شود. 
 
 

  2- اگر غذاي انسان متناسب با نياز او نباشد، چه مسائلي ايجاد مي شود؟
 
1. كمبود مواد غذايي در كودكان و نوجوانان سبب اختلال در رشد جسمي و ذهني آن ها مي شود.
2. استفاده بيش از حد مواد غذايي سبب چاقي كه خود عامل بسياري از بيماري ها ست. 
 
 

  3- آيا مواد غذايي مورد استفاده مردم در نقاط گرمسير و سردسير يكسان است؟ چرا؟
 
يكسان نيست زيرا مردمي كه در نقاط سردسير زندگي مي كنند احتياج به مواد غذايي پركالري و انرژي زا دارند. 
 
 

  4- آيا دسترسي مردم به مواد غذايي و نحوه استفاده از آن ها در مناطق مختلف يكسان است؟چرا؟
 
؟ متفاوت است و به عواملي مانند آداب و رسوم، آب و هوا، وضعيت اقتصادي، توليدات منطقه اي و عادات غذايي هر محل بستگي دارد. 
 
 

  5- اصطلاح كالري را تعريف كنيد؟
 
يك كالري مقدار گرمايي است كه مي تواند دماي يك گرم آب مقطر را يك درجه سانتي گراد بالا ببرد. 
 
 

  6- نوجوانان به چه نوع مواد غذايي نياز دارند؟ چرا؟
 
نوجوانان به دليل افزايش سوخت و ساز بدن، سرعت رشد و تكامل، به ويژه رشد عضلاني و استخواني به انرژي بيشتري نياز دارند و بايد از انواع مواد غذايي بخصوص شير و لبنيات استفاده كنند. 
 
 

  7 – مادران در دوران شيردهي به چه نوع غذاهايي نياز دارند؟
 
نيازهاي غذايي مادران در دوران شيردهي از دوران بارداري نيز بيشتر است. در اين دوران، آن ها علاوه بر ساير مواد غذايي بايد از شير و لبنيات بيشتري استفاده كنند. 
 
 

  8 – عمل لكه گيري را تعريف كنيد؟
 
به روش هايي كه براي پاك كردن لكه ها از روي پارچه به كار مي رود، لكه گيري گويند. 
 
 

  پوشاك :
1 – طرز پاك كردن لكه ي جوهر را بنويسيد:
 
اگر پارچه سفيد را كه لكه جوهر دارد، در آب ژاول قراردهيد لكه از بين مي رود. در پارچه هاي رنگي،‌محل لكه را با محلول جوهر ليمو خيس كنيد و آن را در آفتاب بگذاريد اگر لكه پاك نشد اين عمل را تكرار كنيد تا اثري از لكه باقي نماند. 
 
 

  2 – براي پاك كردن لكه قهوه يا چاي چه كاري را بايد انجام داد؟
 
اين گونه لكه ها را هر چه زودتر بشوييد تا آسان تر پاك شوند. بايد آب جوش را از فاصله زياد روي محل لكه بريزيد و از طرف ديگر لكه هم تكرار كنيد. اگر اثري از لكه باقي ماند روي آن را محلول گليسرين گرم بماليد و بگذاريد نيم ساعت بماند سپس آن را با آب خوب شست و شو دهيد و بعد با آب گرم و صابون بشوييد. 
 
 

  3 – علايم بين المللي پوشاك و نگه داري از آن ها را بنويسيد.
 
- تشت : ‌درجه حرارت هنگام شست و شو
- مثلث : مجاز به استفاده از مواد سفيد كننده
- اتو :‌اتوكشي مانعي ندارد
- دايره : مي توان از خشك شويي استفاده كرد 
 
 

  4 – روش اتوكشي لباس هاي نخي و كتاني را بنويسيد:
 
ابتدا آن ها را به مدت 20 تا 30 دقيقه در محلول آب گرم و صابون يا مواد پاك كننده ديگر خيس كنيد و بعد لباس ها را شست و شو دهيد. براي اين كه لباس ها بيش از اندازه چروك نشوند، از زياد فشار دادن آن ها خودداري كرده و كمي آب دار آويزان كنيد. 
 
 

  5 - لباس ها ي پشمي را چگونه بايد اتو كرد؟
 
1. پارچه نخي تميزي را نمناك كنيد و روي آن ها قرار دهيد تا اتو به طور مستقيم به لباس تماس نداشته باشد.
2. اتو را روي پارچه نكشيد بلكه آن را روي پارچه قراردهيد (به صورت پرس و برداريد) 
 
 

  6 – استفاده بيش از اندازه از مواد سفيد كننده، چه زيان هايي به محيط زيست وارد مي كند؟
 
باعث آلودگي خاك و آب هاي زيرزميني و در نتيجه محيط زيست مي شود. 
 
  سؤالات واحد 7 – خوراك و پوشاك
 
 

  خوراك
1- آيا افراددر سنين مختلف با فعاليت هاي متفاوت به غذاي يكساني نياز دارند؟
 
خير. براي نمونه در سنين كودكي و نوجواني كه سرعت رشد و تكامل بيشتر است بدن احتياج به مواد غذايي بيشتري دارد ولي در سنين پيري با كم شدن فعاليت احتياج به بعضي مواد غذايي كمتري مي شود. 
 
 

  2- اگر غذاي انسان متناسب با نياز او نباشد، چه مسائلي ايجاد مي شود؟
 
1. كمبود مواد غذايي در كودكان و نوجوانان سبب اختلال در رشد جسمي و ذهني آن ها مي شود.
2. استفاده بيش از حد مواد غذايي سبب چاقي كه خود عامل بسياري از بيماري ها ست. 
 
 

  3- آيا مواد غذايي مورد استفاده مردم در نقاط گرمسير و سردسير يكسان است؟ چرا؟
 
يكسان نيست زيرا مردمي كه در نقاط سردسير زندگي مي كنند احتياج به مواد غذايي پركالري و انرژي زا دارند. 
 
 

  4- آيا دسترسي مردم به مواد غذايي و نحوه استفاده از آن ها در مناطق مختلف يكسان است؟چرا؟
 
؟ متفاوت است و به عواملي مانند آداب و رسوم، آب و هوا، وضعيت اقتصادي، توليدات منطقه اي و عادات غذايي هر محل بستگي دارد. 
 
 

  5- اصطلاح كالري را تعريف كنيد؟
 
يك كالري مقدار گرمايي است كه مي تواند دماي يك گرم آب مقطر را يك درجه سانتي گراد بالا ببرد. 
 
 

  6- نوجوانان به چه نوع مواد غذايي نياز دارند؟ چرا؟
 
نوجوانان به دليل افزايش سوخت و ساز بدن، سرعت رشد و تكامل، به ويژه رشد عضلاني و استخواني به انرژي بيشتري نياز دارند و بايد از انواع مواد غذايي بخصوص شير و لبنيات استفاده كنند. 
 
 

  7 – مادران در دوران شيردهي به چه نوع غذاهايي نياز دارند؟
 
نيازهاي غذايي مادران در دوران شيردهي از دوران بارداري نيز بيشتر است. در اين دوران، آن ها علاوه بر ساير مواد غذايي بايد از شير و لبنيات بيشتري استفاده كنند. 
 
 

  8 – عمل لكه گيري را تعريف كنيد؟
 
به روش هايي كه براي پاك كردن لكه ها از روي پارچه به كار مي رود، لكه گيري گويند. 
 
 

  پوشاك :
1 – طرز پاك كردن لكه ي جوهر را بنويسيد:
 
اگر پارچه سفيد را كه لكه جوهر دارد، در آب ژاول قراردهيد لكه از بين مي رود. در پارچه هاي رنگي،‌محل لكه را با محلول جوهر ليمو خيس كنيد و آن را در آفتاب بگذاريد اگر لكه پاك نشد اين عمل را تكرار كنيد تا اثري از لكه باقي نماند. 
 
 

  2 – براي پاك كردن لكه قهوه يا چاي چه كاري را بايد انجام داد؟
 
اين گونه لكه ها را هر چه زودتر بشوييد تا آسان تر پاك شوند. بايد آب جوش را از فاصله زياد روي محل لكه بريزيد و از طرف ديگر لكه هم تكرار كنيد. اگر اثري از لكه باقي ماند روي آن را محلول گليسرين گرم بماليد و بگذاريد نيم ساعت بماند سپس آن را با آب خوب شست و شو دهيد و بعد با آب گرم و صابون بشوييد. 
 
 

  3 – علايم بين المللي پوشاك و نگه داري از آن ها را بنويسيد.
 
- تشت : ‌درجه حرارت هنگام شست و شو
- مثلث : مجاز به استفاده از مواد سفيد كننده
- اتو :‌اتوكشي مانعي ندارد
- دايره : مي توان از خشك شويي استفاده كرد 
 
 

  4 – روش اتوكشي لباس هاي نخي و كتاني را بنويسيد:
 
ابتدا آن ها را به مدت 20 تا 30 دقيقه در محلول آب گرم و صابون يا مواد پاك كننده ديگر خيس كنيد و بعد لباس ها را شست و شو دهيد. براي اين كه لباس ها بيش از اندازه چروك نشوند، از زياد فشار دادن آن ها خودداري كرده و كمي آب دار آويزان كنيد. 
 
 

  5 - لباس ها ي پشمي را چگونه بايد اتو كرد؟
 
1. پارچه نخي تميزي را نمناك كنيد و روي آن ها قرار دهيد تا اتو به طور مستقيم به لباس تماس نداشته باشد.
2. اتو را روي پارچه نكشيد بلكه آن را روي پارچه قراردهيد (به صورت پرس و برداريد) 
 
 

  6 – استفاده بيش از اندازه از مواد سفيد كننده، چه زيان هايي به محيط زيست وارد مي كند؟
 
باعث آلودگي خاك و آب هاي زيرزميني و در نتيجه محيط زيست مي شود. 
 
  سؤالات واحد 8 – كشاورزي
1 – باغباني
1 – هدف از كشت و پرورش درختان چيست؟
 
هدف از پرورش درختان تنها استفاده از ميوه آن ها نيست. براي نمونه سپيدار براي توليد چوب،‌درخت گردو براي ميوه و چوب، درخت سيب براي ميوه، نارون و اقاقيا براي زيبايي مورد استفاده قرار مي گيرد. 
 
 

  2 – به كدام دسته از گياهان درخت گفته مي شود؟
 
اگر محل انتشار در ريشه و تاج توسط يك ساقه (تنه) چوبي به هم وصل شده باشد، به آن گياه درخت گفته مي شود. 
 
 

  3 – تفاوت درخت با ساير گياهان چيست؟
 
تفاوت اساسي و عمده بين درخت و ساير نباتات، اين است كه سبزي ها و گياهان زراعي يك ساله يا دو ساله هستند و عمر كوتاهي دارند. در صورتي كه عمر درختان گاهي به چند صد سال نيز مي رسد. 
 
 

  4 – به چه نوع از گياهان درختچه گفته مي شوند؟
 
اگر محل انتشار، ريشه ها و تاج توسط چند ساقه به هم وصل شده باشد آن را درختچه گويند. 
 
 

  5– به چه مناطقي جنگل مصنوعي يا پارك جنگلي مي گويند؟
 
مجموعه اي از درختان كه توسط انسان ها به طور هدف دار و ارادي براي ايجاد فضاي سبز در حاشيه شهرها و دامنه ها كاشت مي شوند، جنگل مصنوعي يا پارك جنگلي ناميده مي شوند. 
 
 

  6-فاصله درختان برچه اساسي مشخص مي شود و تابع چه عواملي است؟
 
اغلب فاصله درختان در باغ ها به كوچكي و بزرگي تاج آن ها و وضعيت ريشه ها در دل خاك بستگي دارد. 
 
 

  7- مراقبت هاي پس از كاشت درختان را چه مي نامند و شامل چه كارهايي است؟
 
كارهايي را كه پس از برداشت براي مراقبت و نگه داري درختان انجام مي شود عمليات داشت مي گويند. عمليات داشت شامل: آبياري ، مبارزه با بيماري ها و كنترل آفات ، هرس كردن ، كود دادن ، مبارزه با علف هاي هرز و ترميم جوي هاي آبياري و نرم كردن خاك پاي درختان. 
 
 

  8- روش هاي آبياري درختان را نام ببريد؟
 
1 - آبياري به طريق كرتي (غرقابي) / 2 – آبياري تشتكي/ 3 – آبياري تحت فشار 
 
 

  9- هرس چيست و به چه منظوري انجام مي گيرد؟
 
هرس عبارت از حذف شاخه ها و حتي ميوه هاي اضافي به منظور به دست آوردن محصول مرغوب به اندازه مطلوب است. 
 
 

  10 – زمان هرس كردن درختان از چه هنگام در سال است؟
 
زمان هرس درختان قبل از بيدار شدن آن ها از خواب زمستان است. به هنگام هرس، دماي هواي منطقه نبايد از حدود پنج درجه سانتي گراد كمتر باشد. 
 
 

  2- دامپروري :
1- كدام حشرات در زندگي انسان مفيدترهستند؟
 
زنبور عسل و كرم ابريشم ،‌مهم ترين توليدات آن ها عسل و ابريشم است . عسل از غذاهاي با ارزش انسان و مورد استفاده ابريشم در صنعت نساجي و پارچه بافي است. 
 
 

  2- آبزيان به چه حيواناتي گفته مي شود؟
 
آبزيان به موجوداتي گفته مي شوند كه در آب هاي شيرين و شور زندگي مي كنند و به دو دسته تقسيم مي شوند : 1. گياهان آبزي 2. جانوران آبزي 
 
 

  3 – زنبور عسل چه فوايدي در توليدات زراعي و باغي دارد؟
 
ازديگر فوايد مهم زنبور عسل، افزايش كمي و كيفي محصولات زراعي و باغي از طريق گرده افشاني است. 
 
  ادامه سوالات واحد8
 
 

  4- چه زماني تخم ريزي توسط ملكه افزايش مي يابد و جمعيت كند و زياد مي شود؟
 
با فراوان شدن گرده گل و شهد در طبيعت، تخم ريزي توسط ملكه افزايش مي يابد و جمعيت كند و زياد مي شود. در اين گونه مواقع كندو به علت كمبود جا و غرايز طبيعي اقدام به بچه دادن (بچه كندو) مي كند. 
 
 

  5 - غذاي زنبور عسل چيست؟
 
اين غذا از دو طريق تأمين مي شود: 1 – تغذيه طبيعي زنبور عسل از گرده گل و نوش (شهد) استفاده مي كند. 2 – تغذيه مصنوعي، از شربت (شكر و آب) استفاده مي شود. 
 
 

  6 – كندو به چند صورت تكثير مي شود؟
 
به دو صورت :1 – افزايش طبيعي (تكثير طبيعي) 2 – تكثير مصنوعي 
 
 

  7 – براي جلوگيري از بروز بيماري در زنبورداري چه اقداماتي بايد صورت گيرد؟
 
1. نظافت كندو و محل آن
2. ضدعفوني كردن ابزار زنبورداري بعد از هر بازديد
3. نگه داري كندو در محل خشك ،‌به ويژه در زمستان
4. از بين بردن آب هاي راكد و گندآب هاي اطراف كندو
5. دور كردن كندوي مريض از زنبورستان و سوزاندن لاشه زنبوران مرده 
 
 

  8 – پرورش كرم هاي ابريشم كوچك چگونه است؟
 
در فصل بهار تخم ها تبديل به كرم هاي كوچكي مي گردند. براي تغذيه كرم ابريشم از برگ توت كافي و مرغوب استفاده مي شود. برگ هاي توت را بايد با كارد مخصوص و تميز يا ماشين برگ بر قطعه، قطعه كرد و در اختيار آن ها قرار داد و ازدادن برگ هاي ضخيم و زرد به كرم ها بايد خودداري كرد. 
 
 

  3 – پرورش آبزيان :
1 – انسان در زندگي خود از ماهي ها به چه صورت هايي استفاده مي كنند؟
 
1. براي تغذيه انسان و همچنين تغذيه دام، طيور و صنايع صابون سازي و داروسازي
2. به عنوان آبزي زينتي در آكواريوم ها 
 
 

  2 – گوشت آبزيان از چه نظر غني است؟
 
گوشت آبزيان از نظر موادي مانند كليسم، فسفر ، يد و ويتامين هاي محلول در چربي (A-D-E-K) غني است. 
 
 

  3 – آيا دماي آب در ادامه زندگي و رشد ماهيان مؤثر است؟
 
انواع ماهي ها را از نظر دماي آب بنويسيد؟ يكي از عوامل مهم براي ادامه زندگي و رشد ماهيان، دماي آب (محيط زندگي) آن هاست. ماهيان پرورشي از نظر دماي آب به دو دسته ماهيان گرم آبي و ماهيان سردابي تقسيم مي شوند. 
 
 

  4 – براي آماده كردن استخر پرورش ماهي چه كارهايي را بايد انجام داد؟
 
1. خشك كردن استخر پس از تخليه 2. سوزاندن گياهان 3. ضدعفوني كردن استخر (آهك پاشي) 4. تعمير ديوارهاي استخر 5. شخم زدن و كوددادن براي بالابردن رشد گياهان استخر 
 
 

  5- دلايل دشوار بودن درمان ماهيان را بنويسيد.
 
1. جابه جا كردن ماهي براي درمان موجب ناراحتي آن ها مي شود.
2. ماهي در اثر بيماري اشتهاي خود را از دست مي دهد و دادن دارو به آن مشكل است.
3. تزريق دارو مقرون به صرفه نيست. 
 
 

  6 – نحوه تكثير در ماهيان به چند صورت است؟
 
1. به صورت طبيعي :‌در آب هاي طبيعي (درياها ،‌رودخانه ها و...)
2. به صورت مصنوعي . در كارگاه هاي تكثير و تحت شرايط خاص انجام مي گيرد. 
 
 

  7 – توليد مثل ماهيان با پستانداران چه تفاوتي دارد؟
 
ماهيان بيشتر تخم گذارند ولي پستانداران بچه زا هستند. 
 
 

  ادامه سوالات واحد8
صنايع غذايي :
 
 

  1 – دلايل نگه داري از مواد غذايي چيست؟
 
1.جلوگيري از فساد ميكروبي يا تغييرات شيميايي مواد غذايي در طول مدت نگه داري
2. افزايش مدت زماني كه مي توان يك ماده غذايي را در شرايط انبار محافظت و نگه داري كرد. 
 
 

  2 – چه كارهايي را روش نگه داري غذا مي نامند؟
 
هر عملي را كه زمان نگه داري غذا را طولاني تر كند، يك روش نگه داري ناميده مي شود. 
 
 

  3 – كنسرو چيست و چگونه تهيه مي شود؟
 
محصولي است كه از مواد غذايي تازه (سبزي ها گوشت ها و ...) و در نوعي مايع (اغلب آب نمك 2 تا 1 درصد، روغن، سس و ...) به روش حرارتي تهيه و در قوطي هاي فلزي غيرقابل نفوذ بسته بندي و نگه داري مي شود. 
 
 

  4 – نگه داري مواد غذايي به وسيله سرما داراي چه مزايايي است ؟
 
1. يكي از ساده ترين و سريع ترين روش هاي نگه داري مواد غذايي است. 2. در اين روش مواد غذايي به حالت اوليه و طبيعي خود باقي مي مانند. 3. كيفيت غذاهاي نگه داري شده با اين روش بهتر از روش هاي ديگر است. 4 – بسته بندي غذاهاي يخ زده اغلب ساده است . 
 
 

  5 – علل اصلي خشك كردن مواد غذايي را بنويسيد؟
 
1 - حفظ كردن مواد غذايي در مقابل فعاليت هاي ميكروبي و آنزيمي 2 – كم كردن سرعت فساد مواد غذايي 3 – كم كردن حجم و وزن مواد غذايي براي سهولت در بسته بندي و حمل و نقل 4 – نگه داري و حفظ مواد غذايي در فصول پربار براي استفاده در فصول كم آبي . 
 
 

  6 – تعريف بسته بندي مواد غذايي را بنويسيد؟
 
بسته بندي عبارت است از پوششي كه سلامت كالاي محتوي خود را از مرحله توليد تا مرحله مصرف حفظ مي كند. 
 
 

  7 – كدام يك از روش هاي خشك مناسب تر است و چرا؟
 
خشك كردن به روش صنعتي مناسب تر است، زيرا رنگ و طعم مواد غذايي بيشتر حفظ مي شود. 
 
 

  8 – معايب خشك كردن در برابر نور خورشيد (سنتي) چيست؟
 
1 . اغلب بهداشتي نيست و گرد و خاك روي مواد غذايي مي نشيند.
2. رنگ سبزي ها در مقابل نور خورشيد زرد مي شود. 


تاریخ ارسال پست: جمعه 06 دی 1392 ساعت: 13:15

فعالیت حرفه و فن

فکر کنید صفحه 2

از طریق مطالعه، شرکت در بحث ها و فعالیت های گروهی، شناسایی مسائل و مشکلات تحصیلی ، شخصی، اجتماعی و خانوادگی و تلاش برای حل آنها و ...

 

بحث گروهی صفحه 6

انسان با کسب تجربه و تفکر خلاق خود و کسب علم، کشف مواد جدید و ارائه ایده های نو پس از بحث و مشورت با افراد باتجربه موفق شده روز به روز در روش ساخت مسکن تغییراتی ایجاد کند.

 

بحث گروهی صفحه10

لباس آتش نشان ها باید از مواد نسوز و مقاوم در برابر گرما و آتش تهیه شود، همچنین باید انعطاف پذیر، ضد آب سبک، مقاوم در برابر اشیای برنده و نوک تیز باشدو رنگ آن به گونه ای باشد که در میان شعله های آتش براحتی دیده شود.

 

فکر کنید صفحه12

از آنجا که کودکان عادت دارند اشیا را با دهان خود لمس کنند در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی وایمنی در ساخت اسباب بازی ها (مثلا استفاده از مواد یا رنگ های غیر بهداشتی و یا شکل نامناسب) می تواند باعث ایجاد مسمومیت، حساسیت های پوستی و تنفسی و یا زخمی شدن کودک شود.

 

فکر کنید صفحه13

ممکن است کپسول نشتی داشته باشد و در حین کار خطراتی مثل خفگی، انفجار و آتش سوزی ایجاد کند.

 

بحث گروهی صفحه14

با کسب علم و تجربه و شناخت استعدادهای خود  و پرورش این استعدادها از راه مطالعه، مشاهدهو استفاده از تجربیات دیگران.

 

بحث گروهی صفحه15

برای بررسی کیفیت و بهداشت مواد خام و محصولات تولید شده در کارخانه و نظارت بر بسته بندی  صحیح و کنترل ایمنی محصولات.

 

فکر کنید صفحه 19

کنترل و هدایت وسیله غیر ممکن می شود؛ در اینصورت آن وسیله بسار ناکارآمد و خطرناک است و موجب خسارت های مالی و جانی می شود.

 

فکر کنید صفحه 20

استفاده از وسایل ایمنی مثل کلاه، دستکش، زانوبند، کفش مناسب ؛ همچنین رعایت مقررات راهنمایی و رانندگی، بررسی فنی دوچرخه و پرهیز از حرکات خطرناک و اکروباتیک.

 

خودآزمایی واحد اول

1

گ

2

د

و

3

ز

ی

ن

4

س

ا

ع

ت

5

د

ی

ن

ا

م

6

ت

ر

ک

ب

ن

د

7

ا

ر

ز

ی

ا

ب

ی

8

ق

د

ر

ت

ت

ف

ک

ر

9

ب

ح

ث

گ

ر

و

ه

ی

10

ب

س

ت

ه

ب

ن

د

ی

11

ز

ن

ج

ی

ر

چ

ر

خ

12

س

ی

س

ت

م

ف

ر

ع

ی

13

ف

ر

ض

ی

ه

س

ا

ز

ی

14

ه

ش

د

ا

ر

د

ه

ن

د

ه

15

ا

ص

و

ل

ب

ه

د

ا

ش

ت

ی

16

ح

ض

ر

ت

ا

ب

ر

ا

ه

ی

م

17

ا

س

ک

ل

ت

د

و

چ

ر

خ

ه

18

ت

ج

ر

ب

ه

و

ا

ز

م

ا

ی

ش

19

ا

ط

ل

ا

ع

ا

ت

و

م

د

ا

ر

ک

20

ا

ر

ز

ی

ا

ب

ی

ف

ر

ض

ی

ه

ه

ا

21

س

ی

س

ت

م

ا

ن

ت

ق

ا

ل

ق

د

ر

ت

ا

ن

ت

خ

ا

ب

و

ت

غ

ی

ی

ر

م

و

ا

د

رمز جدول: تفکر ، تعهد ، توکل

 

بحث گروهی صفحه 30

1.      چرخ گوشت عمل خرد کردن گوشت – سشوار: خشک کردن مو – ماشین لباس شویی: شستن و خشک کردن لباس ها – جاروبرقی: تمیز کردن خانه

2.      در چرخ گوشت محور برش را به حرکت در می آورد که باعث خرد کردن گوشت می شود – در سشوار با چرخاندن پره باد تولید می کند – در ماشین لباس شویی با چرخاندن محفظه لباس وآب باعث تمیزی لباس ها می شود و در جاروبرقی با ایجاد عمل مکش گرد و خاک و زباله ها را به درون کیسه جارو می کشد.

3.      اندازه کوچک: ضبط صوت ، ماشین های اسباب بازی – اندازه بزرگ: موتور کولر ، بالابر ساختمانی

 

بحث گروهی صفحه 41

به عنوان دزدگیر در اتومبیل ها، گاوصندوق ها، واحدهای مسکونی، اداری ، تجار ی و ... می توان استفاده کرد.

 

بحث گروهی صفحه45

بیماری خطرناک ایدز(نقص ایمنی اکتسابی) واکسن ندارد و تا کنون درمان قطعی آن کشف نشده است اما با درمان به موقع قابل کنترل است و عمر بیمار بیشتر می شود. ویروس این بیماری سیستم ایمنی را مختل می کند و انسان بر اثر ابتلا به انواع بیماری ها به شدت ضعیف و بیمار شده و می میرد.اهمیت این گونه بیماری ها به دلیل زمان طولانی انتقال آنهاست. شخص مبتلا به ظاهر سالم است اما می تواند بیماری را به دیگران منتقل کند. چند راه پیشگیری: اجتناب از ارتباط نزدیک با افراد مشکوک، استفاده از سوزن و سرنگ یک بار مصرف در تزریقات، استفاده از لوازم کاملا بهداشتی در پزشکی و دندانپزشکی و عدم استفاده مشترک از تیغ، خلال دندان، مسواک و...

 

بحث گروهی صفحه 46

1.      از بدو تولد شامل : ب ث ژ – فلج اطفال و هپاتیت ب

2.      بله واکسن دیفتری و کزاز هر 10 سال یک بار باید تزریق شوند

 

بحث گروهی صفحه 51

پاسخ در متن کتاب

 

فکر کنید صفحه 54

1.      پاسخ به عهده دانش آموز است.

2.      باید به نیازهای تغذیه ای، بهداشت فردی، بهداشت روانی، ایجاد محیطی امن، آرام و تمیز برای رشد کودک و همچنین تکمیل برنامه واکسیناسیون کودک توجه کنند.

 

فکر کنید صفحه59

با توجه به اینکه پاسخ این فکر کنید در مطالب همین صفحه از کتاب آمده است ابتدا دانش آموزان نظرات خود را بیان کنند و سپس مطالب صفحات 59 و60 خوانده شود و توضیح داده شود.

 

خودآزمایی واحد بهداشت

1. جدول

م

ن

ت

ق

ل

واکسن

س

ی

س

ت

م

د

ف

ا

ع

ی

ی

ا

ر

*

*

*

*

د

ر

ر

س

واکسن

ل

واکسن

م

ر

ک

*

*

ه

ل

و

*

ز

خ

م

واکسن

ل

ج

ا

ج

ت

ر

*

*

ب

*

ا

*

ا

ک

ز

ز

واکسن

ی

ر

واکسن

ف

ب

*

ب

ا

*

گ

*

*

*

*

*

ص

*

و

*

ی

ه

*

ب

ت

*

ی

گ

ا

ن

ه

*

د

ر

د

*

د

ا

*

*

ی

*

ر

واکسن

ب

ه

ا

*

*

*

*

*

واکسن

 

2-پاسخ جاهای خالی به ترتیب:

رشد – تکامل – وراثت – محیط – قبل از ازدواج – ازدواج های فامیلی – تغذیه – استراحت- پزشکی – بهداشت فردی – زایمان – متخصص – همسر – روانی -  روانی – اجتماعی – شیر مادر – غذای کمکی – تازه – دست – صورت – پوشک یا کهنه – مدفوع – نخ طبیعی – تمیز – آرام – دود – گرد و غبار – بدو رویش اولین دندان – 5/2 -  وزن – واکسیناسیون – حرف زدن – بازی – مناسب – امن – خطرناک – مراقبت – دما – خنک – مقوی – دارو – درجه حرارت – تنفس.

 

بحث گروهی صفحه 71

زیرا روکش های مصنوعی علاوه بر داشتن طرح و رنگ زیبا در مقابل حرارت و رطوبت که در آشپزخانه با آن مواجه هستیم مقاوم است.

 

فکر کنید صفحه 77

1.      وجود سوراخ و حفره در چوب ، پیدایش و رفت و آمد حشرات

2.      سبک تر شدن چوب ، وجود دالان و تونل در چوب ، مقاومت کم چوب

3.      وسایل ساخته شده مقاومت چندانی نخواهند داشت و در اثر کمترین ضربه یا فشار می شکنند.

4.      سالم. زیرا چوب های سالم بافت های خود را از دست نداده اند و در نتیجه وزن آنها بیشتر است.

 

بحث گروهی صفحه 87

یک وسیله ایمنی در اتومبیل است که از پرت شدن راننده و سرنشینان به خارج از اتومبیل و همچنین ضربات مغزی ناشی از اصابت سر به شیشه اتومبیل جلوگیری می کند.

 

فکر کنید صفحه 89

1.      منبع تامین برق اتومبیل در هنگام راه اندازی و روشن کردن موتور و روشنایی چراغ ها باتری است.

2.      باتری و دینام.

 

بحث گروهی صفحه 92

زیرا از ایجاد اصطکاک، تولید صدا، بالا رفتن حرارت وخورده و فرسوده شدن قطعات متحرک خودرو جلوگیری شده و این قسمت ها بصورت نرم و روان بتوانند کار کنند.

 

بحث گروهی صفحه 96

1.      زیرا بر اثر خرابی واشر اتصالات دیگر شیر نیز فرسوده می شوند و آب به هدر می رود و ممکن است در مواقعی منجر به آب گرفتگی منزل شود

2.      استفاده از شیرآلات استاندارد، استفاده از شیرهای اتوماتیک، تعویض واشر خراب، لوله کشی استاندارد، باز کردن شیر آب ببه اندازه نیاز در هنگام حمام و شتشوی ظروف...

 

فکر کنید صفحه 98

زیرا آلیاژ برنز ظاهر زیبایی دارد، زنگ نمی زند، مقاومت و استحکام آن بالاست و در عین حال شکل پذیر است.

 

بحث گروهی صفحه 106

برای جلوگیری از تلفات جانی و خسارات مالی.

 

فکر کنید صفحه 110

اکثر این تلفات بر اثر ساختمان های غیر اصولی که مقاومت چندانی ندارند می باشد و با رعایت اصول فنی و استفاده از مصالح استاندارد می توان خسارتهای ناشی از زلزله را به میزان قابل توجهی کاهش داد.

 

بحث گروهی صفحه 126

1.      پاسخ به عهده دانش آموز است.

2.      خیر زیرا مردم مناطق سردسیر به غذاهایی احتیاج دارند که کالری بیشتری تولید می کنند مانند مواد قندی و نشاسته ای و چربی ها ولی مردم مناطق گرمسیر به غذاهایی که کالری کمتری دارند و ایجاد نشاط و شادابی می کنند نیاز دارند مثل غذاهای سرد و ابکی، شیر، لبنیات.

3.      در فصول گرم بیشتر غذاهای کم چرب و آبکی و در فصول سرد غذاهای پرکالری.

 

بحث گروهی صفحه 136

پاسخ در متن همین صفحه است.( ابتدا نظرات دانش آموزان گرفته شده و سپس متن مطالعه شود)

 

خود آزمایی واحد خوراک

1. تنوع غذایی    2. سن، جنس، فعالیت     3. نان و غلات   4. تخم مرغ     5. متفرقه    6. شیر و لبنیات

7. شیر مادر      8. صبحانه                   9. میوه تازه      10. چیپس      11. شیردهی 12. آب و غذا

13. روانی        14. شستن دست ها      15. خوب جویدن   16. آشامیدن آب    17. سالاد و سبزی

18. فشارخون    19. تمیز و آرام         20. داغ

کلمه رمز: سالم زیستن

 

بحث گروهی صفحه 145

ریختن رنگ، چربی ها، مواد خارجی مانند دوده، شمع خون جوهر، آب میوه ها، چای  وقهوه، آدامس ، چسب.

 

بررسی کنید صفحه 147

1.      استفاده از دستکش – مخلوط نکردن سفید کننده با سایر مایعات – استفاده از ماسک در هنگام مصرف – باز بودن محیط شتشوی لباس – عدم استفاده از سفید کننده ها برای لباس های رنگی.

2.      خاک ها و آبهای سطحی و زیرزمینی را آلوده می کنند و باعث مرگ آبزیان می شوند.

 

فکر کنید صفحه 149

پارچه های نخی و پشمی را بصورت نمدار اتو کنیم، سعی شود از تماس مستقیم اتو با لباس خصوصا لباس های پشمی خودداری شود، حتی الامکان سعی شود از میز اتو جهت اتوکاری استفاده شود، قبل از اتوکشی از سالم بودن اتو و سیم آن اطمینان حاصل کنیم، در هنگام صاف کردن و تنظیم پارچه اتو را روی زمین نخوابانیم، لباس های پشمی را بصورت پرسی اتو بزنیم، پس از پایان اتوکشی آب اضافی مخزن اتو را تخلیه کنیم تا رسوب ندهد.

 

بحث گروهی صفحه 164

طول مدت پرورش درختان نسبت به گیاهان زراعی طولانی تر است – عملیات روی درخت همچون اصلاح بذر ، هرس، پیوند و ... نسبت به گیاهان دیگر بیشتر است – در صورت تصمیم گیری نادرست سرمایه، نیرو و زحمات چندین ساله به هدر می رود – محیط رشد و فضای آن باید وسیع و حساب شده باشد.

 

فکر کنید صفحه 165

 سرو: ستونی                 اقاقیا: چتری              توسکا: تخم مرغی                 سپیدار: دوکی

 کاج: مخروطی                   نارگیل: چتری                     نارون: کره ای

 

بحث گروهی صفحه 168

با کاشت درختان بلند و مقاوم در برابر باد در جلو باد و یا نصب حفاظ و بادگیر

 

بحث گروهی صفحه 170

در صورت تولید نهال مرغوب محصولات مرغوب تر و بهتری تولید می شود که علاوه بر تامین نیاز بازارهای داخلی می توانیم توجه بازارهای جهانی را به خود جلب کنیم که باعث پیشرفت اقتصادی نیز می شود.

 

فکر کنید صفحه 170

1.      به دلیل آبیاری منظم و آسان ، توانایی حرکت ماشین آلات، جذب نور و هوا و مواد معدنی بیشتر توسط درختان و سهولت در جمع آوری محصولات.

2.      بر اساس کوچکی و بزرگی تاج آنهاو وضعیت ریشه ها و تابع عواملی مانند نور، هوا، رفت و آمد ماشین آلات  و نوع آبیاری درختان است.

 

فکر کنید صفحه 172

1.      زیرا خاک سطح زمین نسبت به خاک زیرین از نظر وجود مواد معدنی و املاح غنی تر است.

2.      زیرا ریشه درخت از مواد غذایی خاک رویی استفاده کند و درخت بهتر رشد کند.

 

بحث گروهی صفحه 175

با حذف شاخه های اضافی و غیر مثمر آب و مواد غذایی بیشتر به شاخه های قوی و مثمر می رسد و میوه های آن مرغوب تر، درشت تر و بیشتر خواهد شد.

 

بحث گروهی صفحه 177

1.      با کاشت درختان جوان به جای درختان بریده شده

2.      جلوگیری از قطع بی رویه درختان – بریدن درختان کهنسال و کاشت نهال به جای آنها – جلوگیری از بردن کارخانجات و شرکت ها به داخل جنگل ها – اجرای دقیق قانون حفاظت از جنگل ها و برخورد با افراد متخلف و سودجو – جلوگیری از تبدیل جنگل ها به زمین های کشاورزی و مناطق مسکونی.

 

فکر کنید صفحه 183

شهد و گرده گل ها و بعضی مواقع شربت.

 

فکر کنید صفحه 185

 با فراوان شدن شهد و گرده گل در طبیعت یا هنگام دادن شربت تشویقی به کندو.

 

فکر کنید صفحه 186

پاسخ در متن پایین همین صفحه آمده است.

 

فکر کنید صفحه 188

برای تهیه خوراک، کنسرو، در تغذیه دام وطیور، صنعت داروسازی و استفاده زینتیدر آکواریوم ها.

 

فکر کنید صفحه 192

به علت اینکه ماهی در آب زندگی می کند در صورت بیمار شدن درمان آن بسیار مشکل است و دارو دادن جابجا کردن وجداسازی ماهیان بیمار از سایر ماهی ها کار بسیار دشواری است؛ پیشگیری از بیماری ماهیان بسیار آسانتر و موثرتر از درمان آن است.

 

 فکر کنید صفحه 193

تولید مثل ماهیان در خارج از بدن صورت می گیرد( لقاح خارجی) ولی پستانداران دارای لقاح داخلی هستند.

 

 بحث گروهی صفحه 194

در روش های جدید مدت زمان نگهداری مواد غذایی طولانی تر است ، کیفیت مواد غذایی بیشتر حفظ می شود، از نظر طعم و ظاهر در غذا تغییرات زیادی بوجود نمی آید، از فساد میکروبی تا حد زیادی جلوگیری به عمل می آید، حمل و نقل آن آسانتر است و در شرایط انبار داری و نگهداری بهتر محافظت می شوند.

 

فکر کنید صفحه 195

نگهداری با روش های سرمایی: مثل گوشت که به روش انجماد نگهداری می شود، فناوری آن آسان وسریع است، ماده غذایی کیفیت خود را حفظ می کند، بسته بندی آن آسان است، محصول شکل اولیه خود را دارد و مدت زمان نگهداری طولانی است.

نگهداری با روش های گرمایی: مثل نگهداری میوه ها به روش کمپوت سازی که در این روش ماده غذایی شکل و حالت اولیه خود را ندارد، مدت زمان انجام این روش طولانی تر است و هزینه آن زیاد است.

 

فکر کنید صفحه 202

1.      روش صنعتی زیرا در این روش مدت زمان خشک کردن نسبت به روش طبیعی کوتاه تر است، میزان رطوبت مواد غذایی را می توان به اندازه لازم تنظیم کرد، از نظر بهداشتی مناسب تر است و رنگ و طعم مواد تغیی زیادی نمی کند.

2.      تغییر رنگ و طعم مواد – مدت زمان طولانی برای خشک کردن – نفوذ گرد و خاک و عوامل میکروبی و حشرات وجانوران موذی – عدم کیفیت کافی مواد غذایی.

 


تاریخ ارسال پست: جمعه 22 آذر 1392 ساعت: 20:11